Інструктивно-методична нарада та тренінг для вихователів закладів дошкільної освіти

5 вересня 2018 року на базі ЗДО « Сонечко » Калинівської селищної ради відбулася інструктивно-методична нарада та тренінг для вихователів старшої групи закладів дошкільної освіти. На нараду та участь у тренінгу були запрошені вихователі Калитянської та Великодимерської ОТГ. У роботі заходу взяли участь 35 чоловік. Проводила нараду Ткаченко В.М., методист РМК. Завідувач дошкільного закладу Чайка Н.О. презентувала досвід роботи дошкільного закладу «Сонечко». За круглим столом вихователі спілкувалися про забезпечення наступності між початковою та дошкільною освітою, про використання програм у дошкільній освіті.

Забезпечення неперервності здобуття людиною освіти є можливим за умови реалізації принципів перспективності і наступності між суміжними ланками освіти, зокрема дошкільною і початковою. З переходом загальної середньої освіти на нові терміни, структуру та зміст навчання актуалізується питання пошуку шляхів забезпечення цілісного розвитку особистості на різних рівнях освіти.

Зберігаючи наступність із дошкільним періодом дитинства, початкова школа забезпечує подальше становлення особистості дитини, її фізичний, інтелектуальний, соціальний розвиток; формує ціннісне ставлення до держави, рідного краю, української культури, здоров’я, здатність до творчого самовираження, критичного мислення та інше. Виникнення в кожному періоді розвитку дитини нової провідної діяльності (навчальної) не означає зникнення тієї, яка була провідною на попередньому етапі.

В межах забезпечення наступності був проведений навчальний тренінг з освітньої програми «Впевнений старт» та навчально-методичного забезпечення до неї. Тренінг проводила Політова Л.В., вихователь ЗДО «Сонечко» Калинівської селищної ради. Людмила Василівна презентувала проект «Впевнений старт», познайомила з освітньою програмою, методичним посібником для вихователя та посібником для батьків, з засобами інформаційної підтримки. В незвичній формі відбулося знайомство учасників та підсумок роботи, були проведені руханки. По закінченню заходу учасники дякували організаторам за позитив, отриману нову інформацію, за спілкування з колегами , за досвід, за методичні рекомендації.

/Files/images/DSC0362.JPG

/Files/images/DSC0437.JPG

/Files/images/DSC0414.JPG

/Files/images/DSC0412.JPG

/Files/images/DSC0367.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.