ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ В ЗАЗИМСЬКОМУ НВК

23 листопада 2018 року в Зазимському ЗЗСО було проведено ряд заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років.

У школі було обмежено проведення розважальних заходів у школі, приспущено прапор та вшановано пам'ять загиблих від голоду земляків хвилиною мовчання.

У п’ятницю, 23 листопада, проведено загальношкільну лінійку – «Пам’ятаймо про минуле», де учні заслухали коротку історичну довідку про Голодомор.

Шкільна бібліотека не залишилася осторонь виховних заходів: бібліотекар організувала книжкову виставку на тему «Голодомор – геноцид української нації».

Вчителі 8х класів провели захід для учнів середньої та старшої ланки, де широко висвітлили події, через які довелося пройти українцям у32-33рр. Розповіли про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози.

У знак вічної пам’яті жертв голодомору школярі пов’язали на хрест чорну стрічку, вишитий рушник та сніпок пшениці, аби кожен із жителів села не забував про ті страшні події, аби вшанував хвилиною мовчання душі померлих та опухлихвід голоду дітей, батьків, дідів…

Цей захід запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові чи русі однолітків, вчителів, гостей.

24 листопада учні нашої школи провели церемонію покладання квітів та встановили лампадки біля меморіалу жертвам Голодомору.

/Files/images/novini_2018/golodomor_zazim/IMG_2145_1_.JPG/Files/images/novini_2018/golodomor_zazim/IMG_2171_1_.JPG/Files/images/novini_2018/golodomor_zazim/IMG_2176_1_.JPG/Files/images/novini_2018/golodomor_zazim/IMG_2240_1_.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.